Início » Nyheter » De 5 bästa vändningarna i slutet av en film som vi inte förväntade oss: de där filmsluten som gjorde oss tankar

De 5 bästa vändningarna i slutet av en film som vi inte förväntade oss: de där filmsluten som gjorde oss tankar

Conteúdo

En bra twist i slutet av en film kan få publiken att bli nervös, ifrågasätter allt de trodde att de visste om handlingen och karaktärerna.

Det är det häpnadsväckande ögonblick av insikt som gör filmupplevelsen så minnesvärd. Och ändå lyckas vissa filmer utföra denna narrativa anordning med sådan finess att publiken aldrig ser den komma.

För att fira dessa mästerliga ögonblick av filmiskt bedrägeri har vi sammanställt en lista över de 5 bästa vändningarna i slutet av en film som vi inte förväntade oss. Varning, spoilers framåt!

Men innan vi dyker in, varför inte kolla in några av våra andra rankningar som t.ex Topp 5 mest osannolika filmpar och den Topp 5 läskigaste kärlekshistorier i film?

1. The Sixth Sense (1999)

I denna psykologiska thriller av M. Night Shyamalantwist-slutet är så oväntat att det är svårt att tro att vi inte såg det komma.

Les også  Ultimata topp 5 Marvel-superhjältar värda att vara fans av

Uppenbarelsen att Dr Malcolm Crowe (Bruce Willis) har varit död hela tiden är en game-changer som vänder hela berättelsen på huvudet.

2. Fight Club (1999)

David Fincher’s Fight Club levererar en chockerande twist när vi upptäcker att Tyler Durden (Brad Pitt) är inget annat än ett påhitt av berättarens (Edward Norton) fantasi, en manifestation av hans splittrade personlighet.

Denna insikt förändrar helt vår uppfattning om de tidigare händelserna i filmen.

3. The Usual Suspects (1995)

I den här kriminalthrillern kommer twisten när vi får reda på att den milda Verbal Kint (Kevin Spacey) är i själva verket den fruktade kriminella hjärnan Keyser Söze.

Detta överraskande avslöjande förändrar helt filmens dynamik och rekontextualiserar allt vi trodde att vi visste.

4. Psycho (1960)

Alfred Hitchcock’s Psycho presenterar en av de mest ikoniska vändningarna i filmhistorien.

Les også  Topp 5 ultra-uppfriskande sommarsmoothierecept för att bättra på värmen!

Det chockerande avslöjandet att den till synes harmlösa Norman Bates (Anthony Perkins) är faktiskt mördaren, och att hans mamma är död, var helt oväntat och satte en ny standard för skräckfilmsvändningar.

5. Shutter Island (2010)

I Martin Scorseses psykologiska thriller, den twist som USA:s marskalk Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) är faktiskt en patient på asylen själv är en otrolig plotvändning som får publiken att bli nervös.

Filmvändningar är inte bara för överraskningsvärde, de tjänar ofta till att fördjupa berättelsen och skapa ny förståelse för handlingen och karaktärerna.

Dessa filmer är bara några exempel på kraften i en väl genomförd twist. Dela gärna den här listan med dina vänner på dina sociala medieplattformar och glöm inte att kolla in våra andra rankningar.

Du kanske är särskilt intresserad av Topp 5 mest oförglömliga romantiska scener i film.

Les også  Topp 5 mest skrämmande kärlekshistorier som någonsin berättats på film

Oavsett vilka filmiska preferenser du har, har vi en ranking som kommer att hålla dig fängslad och underhållen. Trevlig visning!

Magnus Johansson
Skrevet av : Magnus Johansson
Magnus Johansson har vært nettredaktør i mange år og er en mester i alle nettkoder. Han gir deg sine oppdagelser, sine favoritter og til og med små informasjonsbiter. Så hold øynene åpne og følg ham!